Bucovina-Banat: 2 decade

– file de poveste –


In urma cu 4 luni, am avut o idee nastrusnica: sa oferim iubitorilor de Go din Timis si Vatra Dornei ocazia de a se bucura de acest minunat joc, chiar daca din cauza pandemiei nu se pot intalni fata in fata la masa de joc.

Asa a inceput aventura derby-ului Bucovina-Banat la care s-au alaturat jucatori din alte regiuni: Moldova, Muntenia ori Transilvania si de peste hotare. In total, 82 de iubitori ai Go-ului, cu mic cu mare, unii reintorsi dupa o lunga pauza altii facand acum primii pasi in aceasta comunitate.

Competitia se desfasoara pe parcursul a 2 zile (sambata si duminica), in sistem dublu: fiecare jucator are de disputat doua partide cu partenerul de joc din echipa adversa, schimband culorile.

Partidele se joaca online, pe KGS, Camera Romana iar partenerii au la dispozitie un timp de gandire de 45 min cu Byoyomi 3×30 si Komi 6,5.

Am trait intens fiecare editie si am ajuns, incet-incet, la 100 de mese, apoi 200 apoi 500 de partide! Toate cu emotii si dueluri: 279 de mese aliniate si 540 de partide jucate!


Din aprilie pana in iunie au avut loc primele 10 editii si dupa lupte aprige echipa Bucovina a iesit invingatoare: 5-2 avantaj editii castigate.

Premiantii DECADEI 1:

Liviu Balasoiu (Bucovina), Dan Micsa (Banat), Diana Mastan (Bucovina), Stefana Macovei (Bucovina), Luca Sincari (Bucovina), Ruxandra Ciora (Banat), Rares Irhasiu (Banat), Daniel Dobridoreanu (Banat).


10 saptamani au fost suficiente pentru cei din echipa Banat sa isi adune ostirea si sa revina in forta in decada 2, echilibrand rezultatul final: 6-3 avantaj editii castigate.

Premiantii DECADEI 2:

Ovidiu Berceanu (Banat), Daniel Dobridoreanu (Banat), Ruxandra Ciora (Banat), Dragos Boldeanu (Bucovina), Maria Irhasiu (Banat), Rares Irhasiu (Banat), Tudor Farcas (Banat), Theodor Calota (Banat).


La finalul celor doua decade rezultatele sunt…

… plus multe amintiri frumoase!

Miha si Cris

Author: Mihaela Taranu

Leave a Reply