Bucovina-Banat Derby

Derby-ul saptamanal al cluburilor din Vatra Dornei si Timis.

In fiecare sambata si duminica, urmatoarea confruntare fiind in zilele de 16 si 17 mai 2020.

Competitia se desfasoara pe parcursul a doua zile, in sistem dublu: fiecare jucator are de disputat doua partide cu partenerul de masa de la echipa adversa, schimband culorile.

nr.BucovinaBanatdatamese
13 (3)3 (3)23 aprilie 20206 (s)
24 (13)4 (12)26 aprilie 202013 (d)
37 (17)6 (15)2-3 mai 202016 (d)
48 (20)1 (5)9-10 mai 202013 (d)
516-17 mai 2020
P (V)22 (53) 14 (35)Total partide:88
  • P = puncte
  • V = victorii
  • s = sistem simplu, o partida
  • d = doua partide per masa

Regulament:

Partidele se joaca pe KGS, Camera Romana.

Timp de gandire 45 min, Byoyomi 3×30. Komi 6,5.

Asezarea la mese in cadrul unei echipe se face in ordinea descrescatoare a rangurilor, conform EGD si AGA.

Parizarea la mese se face respectand urmatoarele criterii limitative cu privire la diferenta de rang intre jucatori: 2 puncte diferenta maxima pentru jucatorii de nivel Dan, 3 puncte pentru jucatorii single-digit kyu (1-9 kyu) si 4 puncte pentru jucatorii double-digit kyu (10-20 kyu).

In cazul in care diferenta de rang este mai mare decat cele de mai sus, partidele se joaca cu acceptul jucatorului cu tarie de joc mai mare.

Fiecare masa joaca doua partide, sportivii facand schimb de culori. Daca un jucator nu poate disputa si a doua partida, ramane valabil rezultatul de la prima partida, ce se contorizeaza la numar de victorii, dar fara a avea efect asupra punctajului mesei. Refuzul din interes strategic de a juca si a doua partida va fi luat in considerare la configurarea echipelor din competitiile viitoare.

Echipa cu suma rangurilor cea mai mica joaca prima partida cu negru.

Punctele la o masa se acorda dupa urmatoarea regula: doua victorii, cu ambele culori, confera 1 punct. In caz de egalitate nu se ofera punct.


Calendar:

Intentia de participare se face cunoscuta in fiecare vineri seara pana la ora 20:00 (ora RO), la adresele:

  • pentru Banat: cris@gotimisoara.net sau pe FB la bratu.cristian.tm .
  • pentru Bucovina: Mihaela Taranu

Organizatorii anunta componenta echipelor si ordinea la mese in fiecare vineri intre orele 21:00-22:00.

Rezultatele se declara de catre participanti pana cel tarziu duminica la ora 22:00 (ora RO). De asemenea, pentru fiecare joc, jucatorul alb va mentiona in chatul partidei in deschidere: nume competitie, numar masa, numar partida.

Partidele se pot disputa pe parcursul zilelor de sambata si duminica, dar si vineri seara, cu acordul organizatorilor si cu conditia ca ambii jucatori sa isi doreasca acest lucru.


Nota:

Este posibil ca nu toti jucatorii inscrisi sa poata participa, avand in vedere numarul eventual diferit de participanti aliniati de catre cele doua regiuni, dar si ca rezulat al aplicarii criteriilor limitative referitoare la diferentele de rang permise la o masa. Pentru a preintampina acest neajuns si a echilibra echipele, se poate apela la Guest Stars & Friends din alte regiuni:

  • Pentru Bucovina: 3 jucatori din regiunea Moldova,
  • Pentru Banat: 3 jucatori din regiunea Crisana,
  • Ambele mai pot apela la cate: 1 jucator din Maramures, 2 jucatori din Transilvania si 2 jucatori din alte regiuni.
  • Suplimentar, in caz de stare de urgenta, fiecare club mai poate apela la cate maxim 2 jucatori transfrontalieri: Serbia si Ungaria pentru Banat, si Basarabia si Ucraina pentru Bucovina.