Viele Steine auf dem Brett

Multe Pietre pe Tabla

Primul cerc timisorean de GO la Casa Tineretului / Jucator de 3 Dan / Dr. Ing. Walter Schmidt este unul dintre initiatori / de Peter Muller

Prietenii unui joc antic, numit GO, se intalnesc in fiecare luni la Casa Tineretului din Timisoara. Multi dintre cititori sunt probabil familiarizati cu cuvantul GO doar ca solutie in rebusuri. Tinerii participanti de la cercul timisorean stiau si ei destul de putine cu jumatate de an in urma, atunci cand s-a infiintat clubul. Intre timp, unii dintre acestia au atins deja un anumit nivel de maiestrie in acest joc din Orientul indepartat.Neue Banater Zeitung (Noul Ziar Bănățean), cu subtitlul Organ des Kreiskomitees der R.K.P. und des Kreisvolksrates Temesch (Organ al Comitetului Județean al PCR și al Consiliului Popular al județului Timiș), a fost ziarul comunist de limbă germană din Banat.

În anul 1957 a apărut la Timișoara cotidianul în limba germană “Die Wahrheit” (Adevărul). În anul 1968 denumirea acestuia s-a schimbat în Neue Banater Zeitung.

După anul 1989, ziarele Neuer Weg (ziar cental în limba germană, publicat la București), Neue Banater Zeitung și Karpatenrundschau (ziar al sașilor transilvăneni, publicat la Brașov) s-au reunit sub denumirea de Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien (ADZR), care are ca public-țintă în special minoritatea germană din România, vorbitoare de limbă germană.

Publicația Banater Zeitung apare acum ca supliment săptămânal al ADZR.

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Neue_Banater_Zeitung


Author: Cristian Bratu

Secretar al Clubului Sportiv de GO "Walter Schmidt" din Timisoara

Leave a Reply