Masa 300

In cadrul turneului Bucovina-Banat numaram mesele si partidele pentru a marca evolutia concursului si a ne onora jucatorii. Lista completa a acestora, pe CRONOMETRU.

In editia BB (22) am sarbatorit masa 300! Ne face o mare placere sa vi-i prezentam cei doi parteneri de joc: Ruxandra Ciora (Banat) si David Heidel (Bucovina).


David Heidel

Unul dintre cele mai frumoase aspect ale jocului de Go este ca, pentru a putea castiga, trebuie sa inveti sa traiesti  si in acelasi timp sa ii ingadui si adversarului tau sa traiasca. Este un joc subtil de echilibru, iar David Heidel este unul dintre cei mai echilibrati copii ai sectiei de Go CSM Dorna.

“Prima mea întâlnire cu Go-ul a fost în clasele primare când o doamnă, Mihaela, pe care nu o mai văzusem până atunci, dar care urma să îmi schimbe viața prin pasiunea ei pentru Go, ne-a arătat o tablă ce avea mult prea multe linii și niște piese care nu păreau să se mai termine. Ea ne-a învățat cum funcționează jocul de Go și mai târziu am fost prinsi de acest joc.

Finlanda, Elveția și Croația sunt doar unele din țările pe care le-am vizitat, am creat o mulțime de amintiri frumoase pe care nu le voi uita niciodată și unde am participat la numeroase concursuri.

În ziua de azi pare că acele linii și piese nu îmi  sunt de ajuns pentru a juca o singură partidă de Go.”


Ruxandra Ciora

“Primul contact cu Go-ul l-am avut pe la 4 ani, datorită tatălui meu de la care am învățat cum să joc. Am participat la câteva concursuri în Giarmata, dar primul concurs mare a fost la Sibiu și am fost fascinată de câți oameni cu aceeași pasiune se adunaseră acolo. Prin clasele primare am mai participat la concursuri în București și Timișoara, am avut ocazia să călătoresc și am cunoscut și jucat cu mulți copii. În școala generală am luat o pauză de la Go, tatăl meu neavând timp pentru a merge la concursuri, mai jucam din când în când pe internet. Însă, în clasa a VIII-a am ajuns la Vatra Dornei unde am redescoperit frumusețea Go-ului și mi-am propus să mă pun pe studiat. De atunci am început să iau Go-ul mult mai în serios, să joc mai mult, să iau lecții, să particip la cât mai multe concursuri. Am fost foarte încântată când am aflat de Bucovina vs. Banat și că am avut ocazia particip într-un concurs chiar și de acasă.”


Author: Mihaela Taranu

Leave a Reply