Bucovina-Banat (19) Partida 500

Derby-ul online Bucovina-Banat a inceput acum 4 luni, pe 23 aprilie 2020.

Fiecare conducator si-a adunat ostirea si am pornit la lupta. S-au alaturat celor doua echipe iubitori de Go din toata Romania si de peste hotare.

Duminica, 23 august, s-a jucat partida cu numarul 500.

Bucovina a fost reprezentata de Adina Mastan, iar pentru Banat a jucat Filip Paskali, in calitate de Guest Star international.


Ne face o mare placere sa vi-i prezentam!


Adina Mastan

Primul contact cu piesele l-a avut inca de la 3 ani, multumita surorii ei, Diana.

La 4 ani a participat la primul concurs in Mikulov, Cehia si-n cronica acelor zile a fost scris doar: “muta si plangea, muta si plangea”.

Au urmat apoi cursurile domnului profesor Teodor Virtic, in Bistrita, insa a decis sa se concentreze mai mult pe scoala si Go-ul a fost lasat in urma.

Intre timp a facut voluntariat la un cabinet veterinar, apoi la clubul Interact si a adunat numeroase premii cu echipa de robotica “Bolts and Gears” la concursul “First tech challenge”.

Dar prima dragoste nu se uita niciodata asa ca Adina a revenit in lumea Go-ului in 2018, la varsta de 16 ani si si-a facut simtita prezenta atat pe plan national cat si international.

Este mandra membra a CSM Dorna Vatra Dornei, iar noi suntem mandri ca ne reprezinta in concursul Bucovina-Banat.


Filip Paskali

Filip Paskali, guest star pentru echipa Banat, este din Macedonia si in prezent locuieste in Germania. Aceasta este prima lui participare la o editie a derby-ului Bucovina-Banat!

La 30 de ani are deja o istorie in promovarea Go-ului, in calitate de fondator si presedinte al Clubului de Go Ohrid (Promoting Go in Macedonia).

“Am descoperit jocul de Go intr-un episod Star Trek. La prima vedere mi-a parut foarte complex si elegant in acelasi timp. M-a prins imediat si am cautat regulile jocului. Am inceput sa joc impreuna cu cativa prieteni in anul 2008 si am fost surprins de cat de interesant si totodata greu de invatat si stapanit poate fi un joc cu reguli atat de simple.”


EN GARDE!

Author: Mihaela Taranu

Leave a Reply