BB (22) Turneul National de GO Craiova 1987

Poza este oferita de catre Gabriel Ciora (craiovean la origine), aka “Domnu’ de GO” care a crescut cateva generatii de jucatori in Giarmata (Timis). In poza este al treilea de la dreapta la stanga in randul unu. Fotografia dateaza din 1986, anul de infiintare a Clubului de GO din Craiova, efort la care a contribuit nemijlocit. Multumim!

“Reusita infiintarii clubului s-a datorat sustinerii domnului profesor Ilie (primul din dreapta, randul de sus), tatal lui Doru Ilie, care este si el in poza (al doilea din stanga de pe primul rand)”.

Gabriel Ciora


Turneul National de GO ce a avut loc in Craiova in perioada 11-13 septembrie 1987 este evenimentul marcat de editia cu numarul 22 a derby-ului online de echipe Bucovina-Banat din 12-13 septembrie 2020.


La un an de la infiintarea Clubului, craiovenii au oferit comunitatii jucatorilor de GO din Romania cel de al doilea Campionat National, numit in acea perioada “Turneu”. Organizator si persoana de contact mentionata in invitatie: domnul Dan Moise (al doilea din stanga, randul 2).

Sintagme precum “Partidul Comunist Roman”, “Stimati Tovarasi” si “Cantarea Romaniei” sunt pentru unii motiv de amara melancolie iar pentru altii niste ciudatenii anacronice. Cum-necum, fara acestea si fara alte laude suplimentare aduse “conducatorilor iubiti” nu se putea publica o carte sau organiza vreun eveniment in acea perioada. Sa speram ca am invatat din istorie.

Author: Cristian Bratu

Secretar al Clubului Sportiv de GO "Walter Schmidt" din Timisoara

Leave a Reply