Bucovina-Banat (16) Lee Chang-ho

Evenimentul marcat de editia cu numarul 16 a derby-ului Bucovina-Banat este ziua de nastere a lui Lee Chang-ho.


Asteptam membrii celor doua echipe “Bucovina” si “Banat” sa se inscrie in concurs pana vineri seara la ora 20:00 pe pagina turneului. Distribuirea pe mese va fi anuntata, ca de obicei, tot pe site, pana vineri la ora 22:00. Bafta tuturor!


Lee Chang-ho este un jucator profesionist coreean 9 Dan Pro, nascut in 29 iulie 1975. A invatat GO de la bunicul sau, de pe cand avea 6 ani si a devenit elevul lui Cheon Yeong-seon (7 Dan Pro) la 8 ani. Acesta din urma este cel care l-a convins pe Cho Hun-hyun (9 Dan Pro) sa-l primeasca drept discipol pe Lee Chang-ho, sub indrumarea caruia a devenit al doilea cel mai tanar profesionist coreean, la varsta de 11 ani (primul fiind chiar maestrul sau, la varsta de 9 ani).

Este singurul jucator care a castigat toate cele opt turnee profesioniste internationale de GO, cel putin o data. A fost cel mai puternic jucator de GO din lume in decada 1995-2006.

Stilul de joc pacifist din prima parte a partidelor si fata sa impasibila din timpul jocului i-au adus supra-numele de “Stone Buddha“. Pe de alta parte, yose-le puternic bazat pe formidabila sa putere de calcul i-au adus numele de “God of calculation“.


Author: Cristian Bratu

Secretar al Clubului Sportiv de GO "Walter Schmidt" din Timisoara

Leave a Reply